Nieuws Limburg Stories Bert Vangronsveld: “Nog ooit George Michael geplaybackt…”
Limburg

Bert Vangronsveld: “Nog ooit George Michael geplaybackt…”

Bert Vangronsveld, zaakvoerder van de gekende bakkerij in Bilzen, is onze volgende gast in de reeks ‘Out of Office’. Hij antwoordt met schwung op enkele vurige vragen die een inkijk geven op het privéleven van deze immer enthousiaste ondernemer…

Voor welke artiest sta je als eerste in de rij om tickets te kopen?
“Ik ben geen fervente concertganger maar moest George Michael nog leven, zou ik het wel weten. Heb hem in mijn prille jaren nog geplaybackt!😊 Tegen Coldplay, Intergalactic Lovers of ’t Zesde Metaal zeg ik evenmin ‘neen’.”

Welk gerecht en welke drank mogen ze op tafel zetten als jij het feestvarken bent?
“Biefstuk met friet, een goed glas rode wijn en goed gezelschap graag.😊”

Waar zou je een toerist naartoe sturen die in jouw regio iets moois wilt ontdekken?

“Ik zou hem zeker Landcommanderij Alden-Biesen aanraden. En van daaruit, in diverse lussen, ons Limburgse fietsroute netwerk gaan verkennen!

Voor wie neem je zeker de telefoon op, ook al is het 3 uur ’s nachts?
“In principe voor iedereen. Mijn telefoon staat ’s nachts ook op luid. Voor mijn ouders, broer, vaste medewerkers & vrienden. Mocht ik niet direct bereikbaar zijn, dan ben ik wellicht in productie in de bakkerij! Terugbellen doe ik sowieso.”

Op welke vakantiebestemming zou je met plezier een quarantaine van 14 dagen willen uitzitten?
“Ik heb een boontje voor New York. Ongelooflijk hoeveel energie deze stad uitstraalt! Er is daar zovéél te beleven! 14 dagen zou net genoeg zijn om de vele stadsbuurten te verkennen. Denk wel dat je daarna opgelucht zal zijn om de ‘city that never sleeps’ doodvermoeid te verlaten en te gaan uitblazen … in de Provence.”

Welk tv-programma mogen we als jouw ‘guilty pleasure’ beschouwen?
“Ik kijk zeer weinig TV. Wel ga ik wekelijks op vrijdagavond bij mijn ouders frieten eten en dan is Pa Georges steevast naar ‘the Pickers’ aan het kijken. Dan betrap ik mezelf er op dat ik het leuk vind om even mee te kijken zonder al te veel te moeten nadenken.”

Wat is de belangrijkste tip die je kinderen zeker moeten onthouden?

“Mijn kinderwens is vooralsnog niet uitgekomen. Wel zou ik er voor hen willen zijn om ze te zien opgroeien. Ik zou hen dan vertellen dat het beste moment om een boom te planten 20 jaar geleden was, … en het tweede beste moment: nu!”

Welk programmapunt moet een politicus realiseren die jouw stem wilt verdienen?
“JFK heeft toen hij nog senator was ‘Profiles in Courage’ geschreven. Hier brengt hij 8 Amerikaanse senatoren in het voetlicht die bekend staan om hun daden van moed & integriteit. Interessante materie! Ik zou stemmen voor een integer politicus die bij voorkeur niet bang is voor ‘an act of courage’, want voor klimaatbeleid heb ik een zwak.”

Met welk cadeau kan men jou écht een plezier doen?

“Een gezellig etentje. Liefst in aangenaam gezelschap!”

Waar in jouw buurt vind je een toonbeeld van gepassioneerd ondernemerschap?
“Dan denk ik onmiddellijk aan Sandra Deraeve van Encon. Sandra koppelt een sterke ondernemersdrive aan een hoge integriteit. Bovendien heeft ze een scherp oog voor resultaten op de lange termijn én denkt ze ook aan de kleinere (KMO-)ondernemer in het ‘grotere verhaal’.”

Welk object op 4 wielen komt het meest in jouw dromen voor?

“Ik neig steeds meer naar een full-elektrische bolide, maar dat idee moet nog concreet vorm krijgen.”

Welke klus heb je al zo vaak uitgesteld dat je huisgenoten er nerveus van worden?
“Ik vergeet mijn brievenbus al eens leeg te maken. En hoop dan op niet teveel ‘verrassingen’ 😊.”

Voor welke cursus zou je je nog ooit willen inschrijven als je wat meer tijd hebt?
“Als kunstminnaar heb ik me al 2 keer ingeschreven voor een cursus brons gieten. Het was me onlangs bijna gelukt om deel te nemen. Tot de perikelen op de arbeidsmarkt stokken in de wielen hebben gestoken. Maar het is een ‘work in progress’.”