Bouwteam-2012-300×225

Beste bouwteam van Limburg bezig in Tongeren

Het bouwteam dat in opdracht van de vzw Begralim momenteel nieuwe voorzieningen voor bejaarden bouwt in Tongeren, is door sectorfederatie Bouwunie Limburg uitgeroepen tot winnaar van de jaarlijkse Meiboom-award. Deze onderscheiding bekroont het team van bouwbedrijven dat door een goede samenwerking toegevoegde waarde voor het project creëert.

Gezien de grote concurrentie en de krappe marges is het van groot belang dat diverse aannemers die elkaar opvolgen in een project, goed samenwerken. Een aspect dat te weinig in de verf wordt gezet, vindt Bouwunie Limburg, dat daarom de wedstrijd Meiboom in het leven riep. "Een moderne bouwwerf heeft nood aan een horizontale structuur, waarbij er gewerkt wordt in teamverband, met ieder zijn eigen verantwoordelijkheid", vindt coördinator Tom Vanheusden. "Daarom raden wij aan om alle uitvoerders in een vroeg stadium te betrekken. Als dat vanaf de tekentafel gebeurt, zit hun kennis vervat in het ontwerp en is het risico dat er bij de uitvoering is mis gaat, veel kleiner."

Als laureaat van de editie 2012 werd gekozen voor het bouwteam dat voor vzw Begralim (Bejaardenzorg Grauwzusters Limburg) momenteel 21 flats en 4 dagruimtes voor dementerenden bouwt in Tongeren. Het ontwerp is van Adem Architechten en ingenieursbureau Poelmans. De uitvoering gebeurt onder meer door Louis Reynders (hoofdaannemer), Diliën Metaalwerken, Van Den Briele, Gielen, Calu en Convents Products. De uitreiking van de prijs vond plaats tijdens het event Bouwcoctail, vrijdagavond in Hoeselt.