Nieuws Limburg Beste marketingthesis gaat over corporate blogs

Beste marketingthesis gaat over corporate blogs

Beste marketingthesis gaat over corporate blogs

Werner Kalders van de UHasselt heeft zopas de prijs voor de beste marketingthesis van Vlaanderen gewonnen. Zijn scriptie handelt over corporate blogs, een relatief nieuwe manier voor ondernemingen om hun bedrijf en producten voor te stellen.

“Met het ontstaan van het internet opende zich een nieuwe wereld voor ondernemingen om zich te profileren”, zegt Werner Bullen van Partners in Marketing, het Lommelse bedrijf dat de prijs in het leven heeft geroepen. “In het bijzonder voor marketeers werd snel duidelijk dat het internet vele mogelijkheden bood. Omdat pop-ups, zoekmachine-marketing en webbanners niet altijd worden gesmaakt bij de internetgebruikers, zijn corporate blogs een alternatief.”

De thesis van Werner Kalders handelt over de voor- en nadelen van corporate blogs. De jury was vol lof: “Naast een erg sterke analyse van de corporate blogs als communicatiekanaal en de verschillende types ervan, bevat de thesis ook veel begrijpbare voorbeelden uit binnen- en buitenland. Bovendien geeft Werner ook praktische tips en waarschuwt voor de valkuilen bij het opstarten van een corporate blog. De verhandeling duidt op een sterk inzicht in de materie. Werner begrijpt zeer goed dat het niet enkel om de tool gaat. Het bloggen is een middel om, samen met andere alternatieve social media, een hogerliggend doel te bereiken. Het is een ware must voor elke marketeer die in de 21ste eeuw wil overleven.”

De laureaat ontving als beloning een cheque van 1000 euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Hasselt
Hasselt

Klussers kabbelen door de crisis

Kluster, een Limburgs platform dat handige Harry's in contact brengt met particulieren, is geselecteerd voor Birdhouse Accelerator, een programma dat… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Pelt, Westerlo
Pelt

Niels Lagrange gaat bistro runnen

Racepiloot Niels Lagrange staat voor een stevige carrièrewending. Samen met zijn vriendin Romy investeert hij in een pop-up bistro, waarin… Lees meer