Beste masterproeven bij E-max en H.Essers

Robin Vanstraelen en Lien Vanbrabant, 2 pas afgestudeerden van de UHasselt, hebben van VKW Limburg de prijs van de beste masterproef gekregen. Met deze wedstrijd bekroont de ondernemersorganisatie studenten die voor hun eindverhandeling goed hebben samengewerkt met een Limburgs bedrijf.

Robin Vanstraelen, pas afgestudeerd als industrieel ingenieur, voerde voor zijn masterproef een onderzoek uit naar een nieuw aluminium extrusieprofiel. Hiervoor werkte hij samen met E-max Profiles uit Dilsen-Stokkem.

Lien Vanbrabant, kersvers handelsingenieur, sleepte de Prijs van VKW Limburg in de wacht met haar eindverhandeling over de optimalisatie van de rittenplanning voor farmaceutische transporten bij H.Essers. (foto)

Stalmans VanbrabantJos Stalmans, gedelegeerd bestuurder van VKW Limburg: “Wij breken al enkele jaren resoluut een lans voor een nog betere een koppeling tussen de theorie op de collegebanken en de praktijk in het bedrijfsleven. Er is al een hele weg afgelegd. Toch zijn we er van overtuigd dat er nog meer masterproeven kunnen worden gerealiseerd bij, en in samenwerking met, Limburgse productie- of dienstenbedrijven. Een goede theoretische onderbouw is uiteraard goed en noodzakelijk, maar onze bedrijven zoeken vooral medewerkers die ook voeling hebben met de praktijk. En een praktische masterproef is hier al een belangrijke stap.”