Nieuws Limburg Beste opleider van het land komt uit Bilzen

Beste opleider van het land komt uit Bilzen

Beste opleider van het land komt uit Bilzen

Hanne Rosius, docent aan de lerarenopleiding van Hogeschool PXL, is uitgeroepen tot beste leerkracht van het land. De Limburgse, afkomstig uit As en gelukkig getrouwd in Bilzen, wordt op handen gedragen door studenten die later instaan om de arbeidsmarkt vorm te geven.

Het vakblad Klasse organiseert elk jaar een wedstrijd om de beste leerkracht van het land te selecteren. Op basis van de nominaties, niet minder dan 18.000 dit jaar, wordt er eentje uitgekozen om de felbegeerde trofee in ontvangst te mogen nemen. De eer viel deze keer te beurt aan een Limburgse: Hanne Rosius van Hogeschool PXL.

De 42-jarige Bilzerse is docent aan de lerarenopleiding. Ze is de stuwende kracht in de vorming van leerkrachten PAV (Project Algemene Vakken). In deze discipline worden leerkrachten opgeleid die in het beroepsonderwijs leerlingen moeten motiveren om zich klaar te stomen voor de Limburgse arbeidsmarkt. Een erg belangrijke en niet te onderschatten taak, met een grote impact op de uitstroom die weldra beschikbaar wordt voor het invullen van nijpende vacatures.

De laureate verdient de onderscheiding omdat ze haar studenten kansen geeft om hun droomjob waar te maken. In de diverse getuigenissen (zie ook video hieronder) vertellen haar cursisten dat ze zonder de inbreng van Hanne nooit invulling aan hun beroep hadden kunnen geven. Een terechte, welverdiende onderscheiding dus voor de Leerkracht van het Jaar!

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.