pizza peppe

Beste pizzabakkers geven de oven door

In 2006 werd Pep & Pino in Zolder uitgeroepen tot beste pizzeria van België, maar nu stoppen vader Pep (71) en zoon Pino (49) ermee. “Dit hoofdstuk is voorbij. Na meer dan 30 jaar is het tijd voor iets anders", vertelt het duo. Er is wel al een overnemer gevonden die nu de kneepjes van het deeg en het vak leert.

De zaak opende in 1992 de deuren in Boekt. "Ik was 20 jaar lang mijnwerker geweest en had niets om handen na de mijnsluiting", vertelt hij. "Daarom ben ik thuis, in de garage, met een pizzeria gestart." Zijn zoon Pino, die toen 18 jaar oud was, hielp een handje mee. En 'la mamma' zorgde voor de verse pasta's.

De familiebusiness groeide snel. De vestiging thuis werd geruild voor een heus restaurant, om nadien nog eens te verhuizen naar een nieuwe zaak aan de Meylandtlaan in Zolder. De pizza's, gemaakt volgens een familierecept uit Calabrië, vielen erg in de smaak bij klanten uit heel Limburg. In 2006 werd Pep & Pino uitgeroepen tot beste pizzeria van het land.

Maar nu hangt het duo de geruite handdoek aan de haak. "Ik heb 2 kinderen die in het weekend meedoen aan sportwedstrijden", zegt Pino. "Omdat ik altijd aan het werk ben, kan ik nooit gaan kijken. Daar wil ik nu verandering in brengen en een andere job gaan doen." En dus vindt ook vader Pep de tijd rijp om ermee te stoppen.

Intussen heeft zich wel al een overnemer voor de zaak gemeld. Hij en zijn medewerkers zijn momenteel in opleiding om Pep & Pino op hetzelfde kwaliteitsniveau verder te kunnen zetten. "En wij gaan nu alleen nog thuis pizza's bakken als de familie op bezoek komt", lacht het afscheidnemende duo.