bord stockmans

Beste restaurant ter wereld winkelt in Genk

Restaurant Mirazur in het Franse plaatsje Menton werd zopas uitgeroepen tot nummer 1 op de lijst van World’s 50 Best Restaurants. Wie er gaat eten zal merken dat het servies van dit prijsbeest wordt gemaakt door Studio Pieter Stockmans in Genk.

"Wij zijn fier en vereerd dat de driesterrenchef van Mirazur, Mauro Colagreco, al vele jaren zijn mediterraanse creaties presenteert op ons handgemaakt porseleinen serviesgoed", vertelt Widukind Stockmans. "Ook in zijn nieuwe restaurants Sani (Griekenland), Azur (Bejing) en Capella (Thailand), kan trouwens genieten van de exclusieve gerechten, geserveerd op ons porselein."

De studio in Genk is bij haast alle topchefs ter wereld gekend voor de unieke borden en andere presentatiematerialen. Topchefs zoals Alain Ducasse en Lanshu Chen plaatsen regelmatig bestellingen. Maar ook dichterbij zijn gekende restaurants vaste klanten bij Stockmans, zoals Koen Verjans (Innesto), Alex Clevers (Vivendum), Sergio Herman (The Jane) of Peter Goossens (Hof van Cleve).

En nu mogen vader en dochter Stockmans dus fier uitpakken met hun status als leverancier van het beste restaurant ter wereld.