dronematrix antwerpen

Beursgenoteerde Noren stappen in bij Dronematrix

DroneMatrix, de aanbieder van automatische drones die toebehoort aan de Hasseltse familie Vanwelkenhuyzen, verwelkomt het Noorse Nordic Unmanned in het kapitaal. De beursgenoteerde multinational is wereldwijd marktleider in industriële dronetoepassingen en wil de expertise van Dronematrix meenemen op internationale schaal. “Voor ons is deze kapitaalinjectie de kans om onze ambitieuze plannen versneld te realiseren”, aldus CEO Lander Vanwelkenhuyzen.

De inkt van de overeenkomst is nauwelijks droog, want donderdag werden pas de handtekeningen geplaatst. De deal is goed voor een investering van zo'n 5 miljoen euro. Geen klein bier, dus gingen er lange onderhandelingen aan vooraf. “Wij vonden het belangrijk dat we, als huidige aandeelhouders en management, de controle en een hoge mate van autonomie konden behouden", zegt Lander Vanwelkenhuyzen. "Dit zal de groei van DroneMatrix ten goede komen en zal ons in staat stellen om snel op te schalen en onze toepassingen versneld ook buiten de landsgrenzen uit te rollen.”

Om die groei te realiseren zal DroneMatrix werk maken van de verdere uitbouw van een team van hooggekwalificeerde specialisten in België. In dat verband heeft de onderneming alvast vacatures geopend voor software-ontwikkelaars, ICT-elektronica-ingenieurs, projectmanagers, customer support-medewerkers en financiële specialisten.