citystorage genk

Beveiligde boxen beschikbaar in Genk

Na een intensieve verbouwing, die zowat 2,3 miljoen euro heeft gekost, is zopas CityStorage Genk officieel geopend. Het gaat om een modern uitgerust pand waarin bijna 500 goed beveiligde opslag-units zijn ondergebracht. Initiatiefnemers zijn ondernemers Luc Vandeweyer en Erhan Yilmaz (HiSupPort).

Particulieren die tijdelijk huisraad willen opslaan, handelaars die met hun stock geen blijf weten of KMO's die hun overtollige productie- of seizoensgebonden promotiematerialen een tijdelijk onderkomen willen bieden: daar dient CityStorage Genk voor. Het nieuwe bedrijf is gevestigd in het pand aan de Zuiderring waar vroeger een groothandel in bloempotten en ander decoratiemateriaal was gevestigd. Erhan Yilmaz en Luc Vandeweyer hebben de oppervlakte van 3000 m² volledig ingericht als een moderne faciliteit met 497 boxen die per maand kunnen gehuurd worden voor opslag. De units variëren in grootte, temperatuur en opties, zoals een poort. Ze zijn allemaal uitgerust met beveiligingscamera's en kunnen met een eenvoudige scan via de smartphone van de huurder geopend worden. Het hele proces, van reservatie tot factuur, verloopt digitaal en automatisch.

"Bij het proefdraaien hebben we gemerkt dat er veel belangstelling is van lokale KMO's", zegt Luc Vandeweyer. "Ze hebben allemaal een eigen reden om extra ruimte te huren. Zo zijn er bijvoorbeeld bedrijven die grote volumes aan grondstoffen, materialen of voorraden inkopen om een goede prijs te bedingen, en vervolgens hier een gedeelte stockeren tot ze het nodig hebben. Ook veel particulieren tonen interesse. Bij een scheiding, overlijden, verbouwing of verhuizing is een tijdelijke opslagruimte altijd nuttig. Door het gebruiksgemak, veiligheid en de flexibiliteit van onze faciliteiten zijn we overtuigd dat al onze units spoedig een huurder zullen vinden."

Het was burgemeester Wim Dries die samen met enkele schepenen en de zaakvoerders CityStorage Genk vrijdag officieel mocht openen.