Nieuws Limburg Bezwaren van tafel: Beuten blijft in Dilsen

Bezwaren van tafel: Beuten blijft in Dilsen

Bezwaren van tafel: Beuten blijft in Dilsen

De vier adviezen en twee bezwaarschriften die werden ingediend tegen de uitbreiding van Grondwerken Ronny Beuten, hebben de goedkeuring van het dossier niet kunnen verhinderen. Daarmee is de herbestemming van 3 hectare landbouwgrond naar bedrijventerrein definitief in orde.

Het provinciebestuur had in oktober al een goedkeuring verleend, maar voor de definitieve vaststelling van het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan, moest nog een openbaar onderzoek worden gevoerd. Tot 11 januari van dit jaar konden bezwaren worden ingediend en adviezen worden geformuleerd tegen de bestemmingswijziging. Die zijn nu verwerkt in een aantal voorwaarden, zonder te verhinderen dat Grondwerken Ronny Beuten zich mag regulariseren en verder uitbreiden.

“Dat het nieuwe PRUP definitief is goedgekeurd, is goed nieuws voor het bedrijf”, zegt Inge Moors (CD&V), gedeputeerde van Ruimtelijke Ordening. “Hiermee kan Beuten zijn bestaande activiteiten, die momenteel nog zonevreemd gebeuren, regulariseren en de site beter inbedden in de omgeving.”

Het voortbestaan van het bedrijf op deze locatie in Dilsen-Stokkem is wel gekoppeld aan een aantal voorwaarden. Zo wordt er ter compensatie meer dan 30.000 m² woonuitbreidingsgebied omgezet in landbouwgrond. Bovendien moet Beuten in het eerstvolgende plantseizoen een groenbuffer aanleggen.

Eind goed, al goed voor Grondwerken Ronny Beuten…

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.