BrouwerijCornelissen_LimburgseWitte_productielijn

Bier van Opitter voor het eerst naar Amerika

Brouwerij Cornelissen heeft een samenwerkingsakkoord gesloten om Limburgse bieren te exporteren naar Mexico. Het is voor het eerst in het 160-jarig bestaan van Cornelissen dat hun producten naar het Amerikaans continent verscheept worden.

Brouwerij Cornelissen vervoegt een prinselijke handelsmissie naar Mexico onder leiding van prinses Astrid. Bij die gelegenheid zullen de documenten worden ondertekend voor de verdeling van het Limburgse bier over de Atlantische Oceaan. De deal start in Mexico, maar ook met andere landen in Noord en Zuid-Amerika zijn inmiddels onderhandelingen opgestart.

“De Mexicaanse markt biedt enorm veel potentieel voor ons”, zegt Mike Wildemeersch, exportmanager bij Brouwerij Cornelissen. “Amper drie jaar geleden exporteerden we voor het eerst. Vandaag brouwen we naast de 30.000 hectoliter bier voor België nog eens 20.000 hectoliter die uitsluitend voor het buitenland bestemd is.”

Tot de absolute toppers voor het buitenland behoort de Limburgse Witte-familie, die recent uitbreidde met een variant met aardbei en een variant met peer en appel. “Onze Limburgse Witte won de voorbije jaren enorm veel internationale awards en gouden medailles, net als onze Herkenrode Noctis en Pax Pils”, zegt Wildemeersch nog. “We zijn er dan ook rotsvast van overtuigd dat onze bieren ook in Mexico, toch het kruispunt van het Amerikaanse continent, gesmaakt zullen worden.”