brouwland

Biertje brouwen, nootje kraken en filmpje kijken

Brouwland, de Beringse verdeler van benodigdheden voor wijn- en biermakers, heeft een kit samengesteld waarmee mensen die amper weten dat er water in bier zit, thuis hun eigen brouwsel kunnen fabriceren. "Na de professionele en hobbybrouwers mikken we met dit pakket op de alledaagse bierliefhebber die zonder voorkennis wil gaan experimenteren", zegt Hilaire Spreuwers, de gekende chef-kok die als productmanager door Brouwland wordt ingeschakeld.

De opeenvolgende lockdowns hebben gezorgd voor een revival van de 'thuisgezelligheid'. Brouwland speelt daar helemaal op in met het thuisbrouwpakket Kingdom Brew Kit. "Hiermee richten we ons tot de ‘gewone’, genietende bierliefhebber", zegt Hilaire Spreuwers. "We gebruiken hiervoor de knowhow die werd opgebouwd met de producten en service die we bieden aan overtuigde hobbybrouwers. Het resultaat is een laagdrempelig pakket in 6 verschillende smaken dat toegankelijk is voor elke huis-tuin-en-keukenheld."

Voor de promotie van de 6 pakketten werden geen dure acteurs ingehuurd, maar mochten de werknemers van Brouwland opdraven in een reeks videoclips. "De collega's waren meteen enthousiast en met hun acteertalent illustreren ze perfect de laagdrempeligheid van de Kingdom Brew Kit”, lacht Hilaire. "Ideaal dus voor een eerste kennismaking met bierbrouwen of als cadeau voor Vaderdag, bijvoorbeeld..."