Nieuws Limburg Biesmans koopt helft van IT-firma Panis

Biesmans koopt helft van IT-firma Panis

Biesmans koopt helft van IT-firma Panis

IT-leverancier Falcon Automation, in 1991 opgericht als onderdeel van de Ebema-groep uit Zutendaal, komt voor de helft in handen van dakspecialist Tectum uit Genk, dat ook het eigen IT-team integreert. Bovendien volgt Bart Dessent oprichter Walter Panis op als CEO van Falcon.

Door de intrede van Tectum ontstaat een team van 24 IT-specialisten met focus op de bouwsector. “De bundeling van krachten betekent dat we alle expertise in huis hebben om complexe IT-uitdagingen het hoofd te bieden”, zegt Walter Panis, die samen met zijn broer Jan in 1991 het bedrijf Falcon Automation oprichtte, en er de CEO van was. “Het IT-landschap evolueert drastisch en de complexiteit neemt alsmaar toe. Daarom was het voor ons belangrijk om samen te werken met een sterke partner als Tectum Group. Zij brengen 14 medewerkers mee, elk met hun eigen expertise. Zij vormen de perfecte aanvulling op ons tienkoppig team. Samen vormen zij het gezicht van het vernieuwde Falcon.”

Verder looft Panis ook de kwaliteiten van zijn opvolger op de stoel van CEO. “Bart Dessent brengt heel wat ervaring mee, vooral op het gebied van IT en bedrijfsprocessen. Zo was hij recent nog aan de slag als partner bij BDO, ICT-manager bij Trixxo en Ewals Cargo Care. Hij is de geknipte persoon om mijn taken over te nemen.”

Bart Dessent kijkt met vertrouwen uit naar zijn nieuwe rol. “Falcon heeft de ambitie om een volwaardige IT-partner voor bedrijven te zijn. We willen ons portfolio in de toekomst systematisch uitbreiden. Het doel? Binnen afzienbare tijd groeien naar een stabiele organisatie met 40 medewerkers.”

Naast Bart Dessent treden Inge Vranken en Maikel Broekx toe tot het nieuwe management. Walter Panis zal Falcon de komende jaren met raad en daad blijven bijstaan en blijft CIO binnen de Ebema-groep.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.