joeri haex

Big shots uit bouw vallen bestuur Voka binnen

Met Ed Somers (Vestio), Maxime Kumpen (CBRE) en Joeri Haex (Haex Bouwonderneming) vervoegen 3 topfiguren uit de bouwsector het hoofdbestuur van Voka Limburg. Ook Thomas Jeurissen (MVT) en Rachida Naya van Different Hotels delen voortaan de lakens uit bij de Limburgse ondernemersfederatie.

De Raad van Bestuur is het hoogste orgaan bij Voka – Kamer van Koophandel Limburg. De leden worden om de 3 jaar verkozen door de Algemene Vergadering. In de meest recente voordracht zijn er 5 nieuwe bestuurders aangesteld. Ed Somers (Vestio), Joeri Haex (Bouwonderneming Haex, zie foto), Maxime Kumpen (CBRE) en Rachida Naya (Different Hotels) zijn de nieuwkomers. Daarbij wordt ook één bestuurder met raadgevende stem vanuit Jong Voka toegevoegd voor een periode van 2 jaar: Thomas Jeurissen (MVT). Hij volgt Stijn Martens op, wiens mandaat ten einde liep.

Verder werden er 9 huidige bestuurders voor een bijkomende termijn van 3 jaar aangesteld: Bart Balis (Brouwland), Bart De Witte (De Witte Communicatie), Hendrik Essers (Pami), Jan Broos (Groep JAM), Luc Heylands (Oceanus), Luc Jeurissen (Trixxo), Luc Lormans (Itzu), Francis Wanten (G&D Group) en Frank Zwerts (AlterEyes).

“We bedanken al onze bestuurders voor hun jarenlange inzet en enthousiasme waarmee ze de belangen van de Limburgse ondernemers verdedigen”, zegt voorzitter Karin Van De Velde. “Binnen ons raad van bestuur dragen wij diversiteit hoog in het vaandel, met een gezond evenwicht tussen verjonging en ervaring. Ook de omvang, sector en regionale spreiding wordt niet uit het oog verloren. De toegevoegde waarde van de kandidaat voor het Voka-netwerk speelt ook een belangrijke rol. Op deze manier laten we zien dat onze organisatie is voorbereid op de vele uitdagingen van onze leden. Tot slot mogen bestuurders geen politiek mandaat bekleden, want Voka Limburg is ongebonden en politiek neutraal”, besluit de voorzitter.