Nieuws Limburg Bijna 40 jobs sneuvelen bij Dirafrost

Bijna 40 jobs sneuvelen bij Dirafrost

Bijna 40 jobs sneuvelen bij Dirafrost

De directie van het voedingsbedrijf Dirafrost Frozen Fruit Industry uit Herk-de-Stad heeft bekendgemaakt dat de productie en de logistieke afdeling sluit. Alleen de verkoopafdeling blijft nog bestaan. 39 van de 70 jobs verdwijnen. Die beslissing werd bekendgemaakt op een bijzondere ondernemingsraad die donderdag plaatsvond. Vakbonden en directie zullen de komende weken nagaan of er nog een uitweg is. De reden van de herstructurering is de druk op de marges in de Europese fruitsector.

Dirafrost_logo_RGBDirafrost vriest fruit in en is al enkele jaren verlieslatend. Het bedrijf maakt deel uit van de beursgenoteerde groep Agrana en heeft vestigingen in Marokko en Servië.

Na de mededeling van de directie hebben de medewerkers het werk neergelegd. Volgende week begint dan de informatie- en consultatieronde, in het kader van de Wet Renault.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.