pajtim stadt van luyck (Foto: Tom Palmaers)

Bijna-sterrenchef gaat eigen zaak openen

Topkok Pajtim Bajrami is niet langer chef van het Truiense restaurant De Stadt van Luijck. Hij heeft plannen voor een eigen zaak en zou zijn sous-chef Willem Sels meenemen.

Pajtim Bajrami raakte in Vlaanderen vooral bekend door zijn optreden in de docureeks Ja, Chef! op Vier. Daarin kon de kijker vaststellen dat hij geregeld hard was voor zijn team. “Dat zijn passie en emotie die je ziet. De borden die de keuken verlaten, moeten perfect zijn en mijn jongens weten dat. Ik weet na vier jaar ook wel wat ik van hen kan verwachten, maar wie het wil maken, moet tegen een stootje kunnen”, zei hij in een interview met Het Belang van Limburg.

Een aanpak die culinair succes opleverde, met een score van 16/20 in de gids Gault & Millau. Het restaurant is ook al enkele jaren één van de topkandidaten om een eerste Michelin-ster te veroveren. Dat deze erkenning uitbleef, was niet het enige aspect dat wel eens voor wrevel zorgde tussen Pajtim Bajrami en Michel Neven, de eigenaar van De Stadt van Luijck en zelf een gepassioneerd amateurkok. Volgens de officiële uitleg scheiden de wegen omdat beide een andere visie hebben op de toekomst.

De scheiding heeft er alvast voor gezorgd dat de chef zijn plannen voor een eigen zaak heeft geconcretiseerd. Samen met
zijn souschef Willem Sels worden de mogelijkheden verder onderzocht. En Michel Neven, die heeft op zijn beurt een nieuwe chef op het oog. Die naam wordt pas bekendgemaakt als de deal helemaal rond is.