Globachem_ExporteroftheYear2023-HR-002

Bingo! Globachem is Exporter of the Year!

Het Truiense bedrijf Globachem van Els Paesmans en Koen Quaghebeur is zopas uitgeroepen tot Vlaamse Exporter of the Year 2023. Een zeer prestigieuze wedstrijd, op poten gezet door Flanders Investment & Trade (FIT). Indigo Care uit Tessenderlo moest nipt de duimen leggen. In de categorie voor International High Potentials ging B4Plastics uit Dilsen-Stokkem met een hoofdprijs aan de haal.

Maar liefst 900 genodigden tekenden present voor de slotshow van de allereerste Flanders International Business Awards. Zij hoorden als apotheose van het programma dat Vlaams minister-president Jan Jambon de trofee van Exporter of the Year 2023 toekende aan Globachem (Sint-Truiden).

De eindjury loofde de sterke focus op innovatie met een grote maatschappelijke impact bij de winnaar. “Globachem heeft met zijn duidelijke strategie, innovatieve aanpak en unieke bedrijfscultuur een sterke plaats weten te veroveren in een markt gedomineerd door multinationals. De intensieve samenwerking met relevante Vlaamse partners is bovendien een katalysator voor innovatie", staat in het juryverslag.

Er werden op de awardshow ook 3 bedrijven gekroond als International High Potentials. Daarbij: B4Plastics (Dilsem-Stokkem). De ‘polymerenarchitecten’ onder leiding van Stefaan De Wildeman ontwikkelen alternatieven in bioplastics voor verpakkingen van voedingsmiddelen, cosmetica, automotive, enzovoort. Zij worden door het FIT beschouwd als één van de volgende kroonjuwelen van de Vlaamse exportbedrijven.

Een mooie medaille-oogst voor Limburg!