tony rus (Foto: SK)

Bingo! Tony Rus doet grote overname

De Limburgse Groep Tony Rus, actief in de exploitatie van kans- en amusementsspelen voor de horecasector zoals bingo-toestellen, wordt nu ook ontwikkelaar en producent. Een gevolg van de overname van Splin, de grootste op dat vlak in België.

Splin is een productiebedrijf dat in 1978 werd opgericht door Alexis Dupuis. Onder het bewind van huidig manager Fabian Demoulin groeide de onderneming uit Thimister (nabij Verviers in de provincie Luik) uit tot Belgisch marktleider in de ontwikkeling en productie van kansspelen voor de horecasector.

Vandaag maakt Groep Tony Rus uit Oudsbergen, sinds jaar en dag de hoofdrolspeler in de exploitatie van deze toestellen, bekend dat Splin wordt overgenomen. "Na 35 jaar in de business hebben we een zeer goede voeling ontwikkeld met wat de spelers aanspreekt, wat hen een maximaal gevoel van entertainment kan leveren, en wat bijgevolg voor de horecauitbater een maximaal rendement kan betekenen", zegt Tony Rus. "Het is die ervaring met de exploitatie die we gebruiken in onze verticale integratiestrategie."

(lees verder onder de foto)

“Met de acquisitie van Splin gaan we nu ook de nieuwe generatie van kansspeltoestellen ontwikkelen. Met deze transactie zijn we betrokken bij de exploitatie van kansspelen in nagenoeg elk café in heel België. Dit is een bekroning van een jarenlange strategie om het punt van maximale marktpenetratie te kunnen bereiken.
De markt zal niet langer bepaald worden door de visie van de producent, maar door de ervaring van de exploitant. Deze aanpak zal resulteren in een meerwaarde voor alle stakeholders. Bingo!”