ter dolen goud

Bingo voor bier uit buik van Limburg

Op de Brussels Beer Challenge, één van de grootste competities voor bieren wereldwijd, werden uit de meer dan 2.000 inzendingen een aantal Limburgse brouwsels bekroond met een gouden medaille. Onder meer in Ter Dolen (Houthalen-Helchteren), Brouwerij Cornelissen (Bree) en Kompel (Maasmechelen) werd de hoofdprijs onthaald met trompetgeschal en ander feestgedruis!

Lang is ze wel: de lijst van winnaars in de tientallen categorieën van de Brussels Beer Challenge. Uit alle uithoeken van de wereld worden de laureaten naar voor geschoven: India, China, Australië, de VS... haast overal zijn toppers te vinden die een uniek brouwsel van wereldkwaliteit hebben gefabriceerd. Zo ook in Limburg, waar 3 brouwerijen met de hoogste onderscheiding aan de haal gingen:

- In de eerste plaats was er de Ter Dolen Blond, die in de categorie Abbey/Trappist Style Blond van de bieren Pale & Amber Ale een gouden plak verdiende. Topwerk van Mieke Desplenter en haar team!

- Dezelfde kleur van eremetaal was weggelegd voor de Cornelissen Luxury Lager, bij ons beter gekend als Ops-ale. Die won goud in de categorie Bohemian Style Pilsner.

- En dan was er dé grote winnaar uit Maasmechelen: de Kompel-brouwerij, die maar liefst 2 keer de hoofdvogel afschoot. Met de Kompel Ondergronds in de categorie Dark Ale: Brown Ale én de Kompel Prion des Fleurs in de reeks Flavoured: Honey Beer, kwamen er 2 gouden medailles naar Limburg.

Om de ereprijzen te vervolledigen: Hapkin van Alken-Maes won goud in de categorie Pale & Amber Ale: Strong Blonde én er was tot slot een zilveren medaille voor de Cristal 0.0 bij de alcoholvrije bieren. Proost!