musk in diepenbeek

Bingo voor Brans: 2 kinderen en april-grap genomineerd

Straffe prestatie: de 3 ondernemingen van Steffen Brans, met name Appwise, Wisemen en Eevee Mobility zijn genomineerd voor de Data News Awards, een wedstrijd die de beste Belgische IT- en telecombedrijven bekroont.

Op 23 september weten we wie met de Data News Awards naar huis mag gaan. Verspreid over 14 categorieën werden zopas de genomineerden bekendgemaakt. De lijst met kanshebbers is telkens erg lang, wat niets afdoet aan de prestatie om alvast op deze shortlist voor te komen.

Zoals de diverse teams van ondernemer Steffen Brans. Zijn bedrijven behoren allemaal tot de potentiële winnaars. Zo is app-ontwikkelaar Appwise één van de favorieten in de categorie Belgian Scale-up of the Year. Met intussen 65 medewerkers groeit Appwise pijlsnel.

Hetzelfde bedrijf is ook genomineerd in de categorie Customer Centric IT Company of the Year. Daarin mogen ze de strijd aangaan met zusterbedrijf Wisemen, dat digitale transformatietrajecten uitrolt bij klanten, en ook sinds de start een onwaarschijnlijke groei doormaakt. Beide bedrijven hebben de ambitie om in deze categorie kleppers als IBM, Microsoft, Cisco of Dell, de loef af te steken.

“Tot slot zijn we ook heel fier dat onze startup Eevee Mobility, een platform dat gebruikers en bedrijven inzicht geeft in het laden van hun elektrische wagen, beloond wordt met een nominatie bij de start-ups van het jaar”, zegt Steffen Brans. “Of de geslaagde aprilgrap over de investering van Elon Musk in Eevee hier toe heeft bijgedragen, laat ik in het midden. Ik weet alleen dat we alvast vereerd zijn om tot de kanshebbers te behoren.”

Er zijn overigens nog een aantal andere Limburgse ondernemingen in de running voor de gouden medailles op 23 september. Zo is Cegeka een kanshebber in bijna elke reeks, en staan ook bedrijven als UgenTec en ACA IT-Solutions op de lijst van potentiële winnaars.

Het grote publiek kan zijn favorieten overigens een handje helpen door voor 20 juni een stem uit te brengen via deze link.