alken ondernemersprijs

Bistro Philippe, Mattes en Schiffeleers zijn prijsbeesten

De Alkense Awards voor het Ondernemerschap, een prachtige bekroning voor straffe, lokale bedrijven, werd zopas uitgereikt aan Bistro Philippe (klein), Hoeveslagerij Mattes (middelgroot) en Schiffeleers Glas (grote ondernemingen).

Vrijdagavond werden De Alkense Awards voor het Ondernemerschap uitgereikt in de feestzaal Rubenshof. Met deze prijzen beloont de Alkense ondernemersraad, in samenwerking met het gemeentebestuur, kleine, middelgrote en grote ondernemingen voor hun inzet. Het doel is om zo het ondernemerschap te stimuleren.

Een onafhankelijke jury maakte uit alle categorieën drie laureaten bekend. In de categorie middelgrote bedrijven was de award voor Hoeveslagerij Mattes en bij de grote ondernemingen ging Schiffeleers Glas met de hoofdprijs aan de haal.

Bij de kleintjes trok Bistro Philippe aan het langste eind. Het toprestaurant in het centrum van de gemeente, is precies tien jaar geleden gestart, toen Philippe Lowette en Sarina Haesevoets er een viswinkel en traiteur overnamen. Van een lokale, gemoedelijke eetgelegenheid groeide de zaak intussen uit tot een verfijnd restaurant met internationale allure. Bistro Philippe heeft onder meer een vermelding in de Gault&Millau en de JRE Belgium Guide 2022.

JCr.