Nieuws Limburg Bistro’s bestormen Limburgse horeca-top

Bistro’s bestormen Limburgse horeca-top

Bistro’s bestormen Limburgse horeca-top

bistro nanoIn de nieuwe Gault&Millau die zopas werd voorgesteld, staan 5 Limburgse nieuwkomers. Daarbij 3 bistro’s, waarvan er 2 afhangen van een sterrenzaak. Zo staat Bistro Neuta van Alex Clevers in het boek. De light-versie van Vivendum krijgt 13 punten, en zijn sterrenzaak 16. In Tongeren haalt Bistro Bis by Magis met chef-kok Johan Haiverlain zelfs een 14, terwijl de sterrenzaak Magis van Dimitry Lysens op het gelijkvloers, 17 punten binnenhaalt (tweede in Limburg). Ook Bistro Nano in Hasselt van chef Marijn Carremans (foto) verschijnt voor het eerst met 13 punten. Die eer is tevens weggelegd voor 6Zinnen (Hasselt) en Au Nom de Dieu (Dilsen-Stokkem).

Slagmolen in Opglabbeek blijft overigens onze Numero Uno, met 18 punten. Chef-kok Bert Meeuwis moet daarmee slechts 6 zaken in België voor zich dulden, en wordt op hetzelfde niveau gequoteerd als nationale topzaken zoals De Karmeliet, ’t Zilte en Bruneau. Andere Limburgse stijgers zijn La Source (Lanaken, 16 punten), ’t Poorthuys (Bokrijk, 15 punten), Innesto (in de Barrier van Houthalen, ook 15 punten) en Altermezzo (Tongeren, 14 punten). Luc Bellings (Aan Tafel), die net als Slagmolen 2 Michelinsterren heeft, weigert steevast een vermelding in de Gault&Millau.

Tot slot krijgen 3 Limburgers een aanbeveling van Gault&Millau: Mondevino (Borgloon), The Thrill (Genk) en L’Aperi Vino (Hasselt).

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.