Nieuws Limburg B&L snijdt nu de klok rond

B&L snijdt nu de klok rond

B&L snijdt nu de klok rond

B&L Sheet Metal Solutions uit Lommel, al bijna 20 jaar actief in de industriële toelevering van plaatwerk, heeft fors geïnvesteerd in de uitbreiding van het productie-apparaat. De nieuwe lasersnijmachine, uitgerust met een volautomatisch magazijn, behoort tot de grootste installaties in ons land.

B&L Sheet Metal Solutions heeft als kernactiviteiten het lasersnijden, ponsen, plooien en lassen van middelgrote series. Er wordt voornamelijk gewerkt met staal, roestvast staal en aluminium. Het bedrijf van eigenaar en gedelegeerd bestuurder Marc Bienstman investeert voortdurend in de uitbreiding en optimalisatie van de technische installaties en de software. Zo werd er recent onder meer een nieuwe lasersnijmachine geïnstalleerd, waardoor de capaciteit fors toeneemt.

“We zijn gestart met de implementatie van ERP-software, want meedraaien in de Industrie 4.0 vereist nu eenmaal een goede planning en integrale communicatie”, zegt Marc Bienstman. “Vervolgens is het noodzakelijk om uitgerust te zijn met de modernste productiemiddelen die voorhanden zijn. Zo hebben we recent de nieuwste investering in gebruik mogen nemen: een supersnelle, dynamische en energiezuinige lasersnijmachine, uitgerust met een volautomatisch magazijn van 120 ton. Hierdoor zijn we in staat om diverse materialen de klok rond te snijden, en dit in diktes van 1 tot 30 mm.”

Met deze aanzienlijke investering versterkt B&L Sheet Metal Solutions zijn positie in de sector. “We zijn in ieder geval klaar voor een beloftevolle toekomst”, besluit Bienstman.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.