DBV Nieuwpoort

Blauwe Vogel vliegt uit aan zee

Het gekende reisbureau De Blauwe Vogel uit Sint-Truiden heeft het afgelopen weekend een nieuw kantoor geopend. Klanten van de reisfamilie Carlier kunnen nu ook terecht in Nieuwpoort Stad.

De Blauwe Vogel is één van de oudste en meest gekende reiskantoren in ons land. Huidig zaakvoerder Trudo Carlier vertegenwoordigt de 18e generatie van het familiebedrijf. In al die jaren heeft het management steeds gekozen voor een centrale aansturing vanuit Sint-Truiden in plaats van een wijd vertakt kantorennet op te zetten.

Maar nu is er in Nieuwpoort toch een gloednieuw reiskantoor geopend. "Het is om onze vele klanten uit Oost- en West Vlaanderen nog beter te helpen, dat we besloten hebben om deze investering door te voeren", zegt Trudo Carlier. "We hebben gemerkt dat hier veel behoefte aan is. Aanvankelijk hadden we in ons koffiehuisje in Nieuwpoort (dat ook De Blauwe Vogel heet) een reiscorner geopend, maar die bleek al heel snel veel te klein. Vandaar dat we nu naar een nieuw gebouw zijn verhuisd."

De nieuwe vestiging beschikt -net als in Sint-Truiden- over een reis-auditorium, waar toekomstige klanten informatie kunnen inwinnen over de groepsreizen die De Blauwe Vogel organiseert. "En uiteraard wordt er ook persoonlijk advies verstrekt door het team van Joyce en Sabine."

En Carlier besluit: "Zo blijven we ondanks corona, waar het einde nog niet van in zicht is, voluit inzetten op leuke en nieuwe initiatieven die De Blauwe Vogel langer in de lucht houden!"