Nieuws Limburg Bob Geerkens mag ‘zijn’ Soleco weer overnemen

Bob Geerkens mag ‘zijn’ Soleco weer overnemen

Bob Geerkens mag ‘zijn’ Soleco weer overnemen

De rechtbank van Koophandel in Tongeren heeft maandag het licht op groen gezet voor de overname van de volledige groep Soleco door een vennootschap rond mede-oprichter Bob Geerkens. “De overname zorgt voor de continuïteit van de onderneming,” zegt voorzitter Lysens. “Bovendien ligt de overnameprijs boven de waarde van de onderneming bij luiquidatie, waardoor er meer geld overblijft voor de schuldeisers. Ik begrijp dat niet iedereen tevreden zal zijn, maar dit is toch een goed voorbeeld van het doel van de aangepaste Wet op de Continuïteit der Ondernemingen.”

Proefopstelling batterij op zonnepanelen bij Soleco Bob Geerkens laat zien wat je er mee kunt doen 398074De gerechtsmandataris zal nu de overname van de eigendommen van Soleco afronden. Bob Geerkens heeft daarvoor een aantal investeerders rond zich weten verzamelen.

Het zonne-energiebedrijf Soleco vroeg in mei bescherming aan tegen zijn schuldeisers. “Het waren intensieve maanden,” zegt CEO Bob Geerkens. “We zijn blij dat de rechtbank ons gevolgd heeft in onze toekomstplannen.” Soleco zal nu niet enkel zonnepanelen plaatsen, maar ook bestaande installaties verbeteren, herstellen en onderhouden.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.