simbiosoil

Bodemke leggen? Pak de pulp in den olie!

Het Limburgse bedrijf Chess Int'l (Herk-de-Stad) brengt een gloednieuw product op de markt op basis van biologisch afval... Simbiosoil, zoals de toepassing heet, is het pulp dat overblijft na het persen van olijven, en kan gebruikt worden als de ideale bodemverbeteraar. Ondernemer Henri Ignoul van Chess Int'l heeft het verkooprecht van Simbiosoil voor de Benelux binnengehaald.

"Ik werd een tijdje geleden gecontacteerd door het Spanish Olive Technology Institute", zegt Ignoul. "Zij staan in voor de valorisatie van afval dat overblijft na het persen van olijven. Hun doel is -onder meer- om nieuwe producten te ontwikkelen op basis van het pulp uit de productie van extra vierge olijfolie. In samenwerking met de Universiteit van Pisa, in Italië, zijn ze nu gekomen tot een mondiale uitvinding. Simbiosoil is een grondverbeteraar die actief meewerkt om de bodemopbrengst te verhogen. Aanplantingen op een bodem die met Simbiosoil is bewerkt, zullen meer resultaat opleveren. Dat is na 40 jaar van intensief onderzoek en ontwikkeling, wetenschappelijk vastgelegd."

Henri Ignoul is vol lof: "Dit puur plantaardige product helpt om de gezondheid van planten te verbeteren. De bacteriën voorkomen dat andere micro-organismen zich vestigen op de wortels en bevorderen de omzetting van organisch materiaal in humus. Allemaal misschien nogal technisch, maar professionals zoals tuinaanleggers en plantendeskundigen zullen meteen de voordelen juist kunnen inschatten. Zelfs hobby-tuinders zullen het verschil met andere bodemverbeteraars merken in de opbrengst van hun aanplantingen."

Het Limburgse Chess Int'l werd aangezocht om de vermarkting van Simbiosoil voor de Benelux te verzorgen. "Nog voor we goed en wel zijn gestart, mochten we al bestellingen noteren uit België en Nederland", lacht Ignoul. "Dit is ongetwijfeld de start van een grote doorbraak op internationaal niveau."