ASL-1-300×199

Bodson koopt Festarent en gebouwen Minerva

De Diepenbeekse seriële ondernemer Philippe Bodson, bekend van o.a. ASL en Gustus, heeft het verhuurbedrijf van feestmateriaal Festarent overgenomen. Dat was door oprichter Lode Schepers, die aan zijn pensioen denkt, in de etalage gezet.

“De voorbije drie jaar hebben we alles samen zo’n vijf miljoen euro geïnvesteerd”, steekt Philippe Bodson van wal. Via een aantal kleinere, maar gerichte overnames heeft hij de jongste jaren zijn poot ‘evenementen’ weten uitbouwen tot een speler die kan tellen en ongeveer alles voor evenementen in huis heeft. “We zijn gegroeid van een evenementenbureau naar een groothandel of toeleverancier voor de evenementensector”, legt Bodson uit. Die activiteiten heeft hij samengebracht onder de paraplu Total-e. Om deze activiteiten aan te sturen heeft hij Jeroen Meermans en Dirk Libbrecht als partners mee in het bad getrokken. “Daarmee trekken we tegelijkertijd een streep onder het vroegere AllWays Events”, zegt Philippe Bodson.

Met 35 medewerkers kan Total-e meteen een vliegende start nemen. Het hoofdkwartier van de nieuwe evenementenpoot is zopas ondergebracht in het gebouw van de voormalige fietsenfabrikant Minerva in de Schoebroekstraat in Beringen. Minerva werd midden 2015 failliet verklaard. In het 7.000 m² grote gebouw worden nu alle materialen opgeslagen en zijn de kantoren gevestigd. Daarnaast komt er ook een atelier voor de standenbouw, een printafdeling, technische ruimte en een ‘experience room’, zeg maar een soort showroom.

“We leggen ons met Total-e toe op drie grote marktsegmenten: evenementen, tentoonstellingen en signalisatie”, zegt Jeroen Meermans. “Met ons compleet aanbod - gaande van licht, geluid, video en podia, tot standenbouw, inrichting, meubilair en signalisatie - kunnen we zeer kort op de bal spelen. En ja, 3D-visualisatie hebben we ook in huis. Maar we willen ons onderscheiden met originaliteit en creativiteit.”

“Total-e richt zich voornamelijk op evenementenbureaus. Voor de standenbouw, interieurinrichting, printing en signalisatie mikken we hoofdzakelijk op kmo’s en grote bedrijven”, legt Dirk Libbrecht op zijn beurt uit. Het bedrijf telt nu 35 medewerkers en een omzet van zo’n 6 miljoen euro.