valere vandenwijngaerden

Boegbeeld uit de bouw Valère Vandenwijngaerden overleden

In Hasselt is afgelopen week Valère Vandenwijngaerden overleden. De stichter, voormalig zaakvoerder en ere-bestuurder van onder meer Woningbouw Vandenwijngaerden en VDW Projects werd 73 jaar.

Valère Vandenwijngaerden was nog maar een twintiger toen hij als aannemer van woningbouwprojecten van start ging. Hij wist al snel een uitstekende reputatie op te bouwen, vooral in het segment van de villabouw. Zijn actieterrein strekte zich uit van Leuven tot Hasselt. Hij verkocht het bedrijf op een hoogtepunt in 2002, en startte vervolgens met VDW Projects een nieuwe onderneming als projectontwikkelaar. Ook dat bedrijf wist hij uit te bouwen tot een succesverhaal. Geleidelijk introduceerde hij zijn kinderen Natascha en Alex in de zaak. Tot op vandaag zijn zij gedelegeerd bestuurders bij VDW Projects.

"Valère Vandenwijngaerden was een goedlachse ondernemer", vertelt Rik Mondelaers, voormalig directeur van Confederatie Bouw Limburg. "In zijn werk was hij zeer toegewijd. Hij streefde altijd hoge kwaliteitsstandaarden na, en volgde zeer alert elke nieuwe reglementering. Valère was erg geliefd bij zijn collega's in de bouwsector. Als deelnemer aan talrijke netwerk studiereizen, zorgde hij steevast voor de nodige animatie. Het heengaan van Valère zal voor velen in de bouwsector een groot gemis zijn, vooral door zijn innemende, goedlachse persoonlijkheid."

Hij overleed afgelopen week na ziekte in het Hasseltse Jessaziekenhuis. De uitvaart vindt plaats in intieme kring. Online condoleren kan via deze link. Wij wensen de familie, zakenrelaties en vrienden van Valère veel sterkte toe.