Nieuws Limburg Boerenjaar voor Tessenderlo Group

Boerenjaar voor Tessenderlo Group

Boerenjaar voor Tessenderlo Group

De van origine Limburgse groep Tessenderlo, met vestigingen in onder meer Ham en Overpelt, heeft vorig jaar een omzet geboekt van 1,59 miljard euro. Dat is een stijging van 13,5 procent als we vergelijkbare waarden van 2014 erbij nemen. Zonder wisselkoerseffect bedraagt de toename 6,1 procent. Ook de winst ging de hoogte in. Tessenderlo Group schreef 81,9 miljoen euro bij op de rekening, waar dat in 2014 nog 52,8 miljoen euro was.

Tessenderlo Chemie Topman Luc Tack denkt de groei te kunnen aanhouden. “In de veronderstelling dat de huidige marktomstandigheden zullen blijven gelden, verwacht Tessenderlo Group dat de rebitda voor 2016 met 15 tot 20 procent zou kunnen groeien.” Het bedrijf zegt er wel bij dat er momenteel volatiele economische en financiële omstandigheden meespelen.

Ook opvallend is dat Tessenderlo Group best wat middelen reserveert om de fusieplannen met Picanol (ook van Luc Tack) door te drukken. Er wordt (samen met een voorziening voor elektriciteit) 7,5 miljoen euro voor uitgetrokken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.