Bonte mix aan het roer van Unizo Limburg

Meer jongeren en meer vrouwen: dat is de beweging die Unizo Limburg heeft ingezet bij de samenstelling van de Raad van Bestuur. De diversiteit in het hoogste orgaan van de zelfstandigenorganisatie wordt tevens aangewakkerd door een mix van sectoren, bedrijfsgroottes, vestigingsplaatsen, levensjaren en statuten. Tegelijk wordt de bestuurswerking van de vrouwenbeweging bij Unizo Limburg geïntegreerd in de reguliere structuur.

Ondernemersorganisatie Unizo Limburg heeft de Raad van Bestuur grondig vernieuwd. Voorzitter Geert Lambrechts en gedelegeerd bestuurder Bart Lodewyckx hebben gekozen voor een samenstelling die de diversiteit van de organisatie benadrukt. “Onze bestuurders komen uit de meest diverse sectoren, gaande van de horeca en bouw tot de technische en modesector, en alles daartussenin. Tegelijk dekken we alle bedrijfsgroottes af, van eenmanszaken en freelancers tot kmo’s, en dat uit alle hoeken Limburg. Voor sommigen is het ondernemerschap nog pril, anderen zijn ervaren krakken. Met deze nieuwe Raad van Bestuur hebben we dus een zeer correcte afspiegeling van het Limburgs ondernemerschap.” (De volledige samenstelling vind je hieronder).

Tegelijk worden er nog een aantal structurele wijzigingen doorgevoerd. Zo wordt de bestuurswerking voor vrouwelijke ondernemers herdacht. "Onze werking heeft zich zodanig in de hele Unizo-werking genesteld, dat we overal in de organisatie, van jongeren, over lokale en sectorwerking, tot G100-werkgroepen én de Raad van Bestuur, tal van sterke boegbeelden hebben die het vrouwelijk ondernemerschap vanop de eerste rij uitdragen", zegt uittredend voorzitter Ann Draye. "Onze community heeft zich op natuurlijke wijze geïntegreerd, wat een apart bestuur overbodig maakt. Door binnen de organisatie onze rol als ambassadeurs en klankbord voor andere vrouwelijke ondernemers te blijven opnemen, geven we een nieuwe dynamiek aan de verwezenlijking van onze ambities. Door de beperkende en klassieke, platgetreden paden te verlaten, hebben we onszelf en het aanbod toekomstbestendig gemaakt”, besluit Ann Draye.

De nieuwe Raad van Bestuur bij Unizo Limburg bestaat uit:

- Geert Lambrechts (Villa Juris Advocaten)
- Christophe Wels (Primetime Group)
- Hilde Peerlings (Hilde Peerlings Consultancy)
- Yousra Rifi (NIYA)
- Juri De Groote (Entecom)
- Lien Verwimp (Daymaker)
- Els Meekers (La fille d’Oscar)
- Ludo Geurden (Ludo Geurden management)
- Angelique Dirckx (De Kaastafel)
- Steve Jacobs (FM Projects)
- Kristien Maris (Optiek Maris)
- Jo Berben (A20 Architecten)
- Luca Bruno (Group Bruno)
- Levi Heymans (Viewz)
- Steven Lehaen (Vaneylen zeefdruk & werkkledij)
- Kathleen Bogaerts (Tumi Therapeutics)
- Peter Casters (Casters ijzerwaren)
- Ann Draye (Draye Advocaten)
- Dries Hoebers (Hotec/erlin)
- Bart Moors (Pearl Homes)
- Kim Vaessen (Climatrix)
- Hubert Bijnens (bpa groep architectuur)
- Karine Valy (La Bottega)
- Raf Coomans (Auva)
- Chris Schalenborgh (PSG)
- Geert Gaens (Alk Reismakers)
- Katlijn Voordeckers (Opmerkelijk)
- Patrick Hilven (Winfera)
- Jacqueline Mahieux (Infoweb)
- Eric Motmans (Eric Motmans)
- Guido Quintens (Quintens Distillerie)
- Katrien Schreurs (Couture Maessen)
- Bert Vanmanshoven (Brightcube)
- Ronny Voortmans (De Frietboetiek)
- Guido Vossen (Vossen Mannenkleding)
- Bart Lodewyckx (UNIZO Limburg)