bookinabox-203×300-1

Book in a Box wil Nederland veroveren

Na een business angel heeft nu ook de investeringsmaatschappij LRM kapitaal op tafel gelegd om het piepjonge Hasseltse bedrijfje Book in a Box verder te lanceren. Met de extra 350.000 euro van LRM willen de oprichters Steven Gardyn en Sylvia Feytons de naambekendheid verhogen, het aantal verkooppunten uitbreiden en starten met het veroveren van de Nederlandse markt.

Book in a Box bestaat pas een jaar. “Ons concept is vergelijkbaar met een Bongobon,” zegt Steven Gardyn. "Een gulle gever bestelt online of koopt in de Carrefour één van de doosjes die we per thema aanbieden: science fiction, Vlaamse misdaadromans, kookboeken, enzovoort. In ieder doosje zitten 20 fiches met info over de leukste, mooiste of best verkochte boeken van dat genre. De ontvanger van een Book in a Box-cadeaubon kan vervolgens surfen naar onze website, en daar met zijn code één of meerdere boeken uit die 20 fiches selecteren. Het boek wordt vervolgens per post verzonden of naar een zelfgekozen afhaalpunt gestuurd.”

LRM legt 200.000 euro in via een kapitaalverhoging en stelt nog eens 150.000 euro ter beschikking via een achtergestelde lening. Commercieel directeur Jeffrey Alenus wordt bestuurder bij Book in a Box.