boshuis gijbels

Bos verruimt de geest bij Mathieu Gijbels

Bouwbedrijf Mathieu Gijbels uit Oudsbergen opent de deuren van een bijzondere vergader- en werkplek waar medewerkers aan hun mentale en fysieke fitheid kunnen werken. Het Boshuis werd gecreëerd in samenwerking met interieurspecialist Deusjevoo/UPspace uit Genk.

Het Boshuis is een werkplek midden in het groen, ver weg van een wifi-netwerk en andere afleidingen. Het is aangename en inspirerende omgeving die plaats biedt om tot rust te komen, zich ten volle te concentreren en de samenwerking tussen teamleden te bevorderen.

De ontmoetingsruimte is een tijdelijke accommodatie van Warsco Units, die door Jo Peters van Deusjevoo en Upspace volledig werd gepimpt in functie van de doelstellingen. Zo zijn alle muren aan de binnenzijde volledig geprint met de look van een woud. Wanneer je in de keet zit, lijkt het alsof je je in het bos waant. En ook aan de buitenzijde overheersen de houten boomschijven die de indruk geven van een berg gestapeld hout. Een totaal andere stijl dan de werven, kantoren en ateliers waar de mensen van Gijbels normaal vertoeven. "Op die manier kan je ontsnappen en nodigt Het Boshuis uit om ‘out of the box’ te denken, te doen en te handelen”, aldus Jo Peters.

Medewerkers gezond houden op fysiek en mentaal vlak. Aan die uitdaging moet Het Boshuis een bijdrage leveren. “We willen dat medewerkers zich goed voelen zodat ze zich steeds verder kunnen ontplooien tot en nog betere versie van zichzelf”, zegt Herman Verwimp, HR & Marketing-directeur van Mathieu Gijbels. “Daarvoor willen we een veilige en inspirerende werkplek creëren, waarin iedereen de ruimte vindt om zich verder te ontwikkelen.”