construction awards

Bouw bikkelt om bekers: twee verse verkiezingen

Limburgse architecten, aannemers en andere partners die samen opmerkelijke projecten hebben gerealiseerd, mogen stilaan plaats maken in hun prijzenkast. Zowel Bouwunie Limburg als Voka Limburg pakken immers uit met een fameuze wedstrijd waarin de allerbeste projecten in de schijnwerpers worden geplaatst. De kanshebbers zijn alvast bekendgemaakt:

Het is voor het eerst dat Bouwunie Limburg -naast de jaarlijkse prijs voor Het Beste Bouwteam- op zoek gaat naar de beste architectuurprojecten van de provincie. Die worden op 25 oktober uitgereikt onder de noemer Limburgse Baksteenawards. Er zijn alvast 6 genomineerden bekendgemaakt: De Manège in Sint-Truiden (FSC Architecten), Woning MR in Houthalen-Helchteren (architect Hans Maes), Aan de Schans in Hechtel-Eksel (KPW Architecten), Afscheidsruimte in Houthalen-Helchteren (ook architect Hans Maes), Buurtcentrum Londot in Genk (B+ Architecten) en Jeugdcentrum De Kalei in Dilsen-Stokkem (Contour Architecten).

En ook voor de klassieker der bouwprijzen, Het Beste Bouwteam, zijn de genomineerden (3) bekendgemaakt: opnieuw Buurtcentrum Londot in Genk (B+ Architecten, Algemene Bouwonderneming Gebroeders Janssen), Ashford Farm in Bocholt ' ILB Architecten en coördinator Marc Symons) en Tennisclub Katteberg in Bilzen (FCS Architecten, TC Bilzen, Rogebo en Jaraco). Thumbs up voor 25 oktober!

En nog een prijzenregen!
Ook voor het eerst zal Voka Limburg twee weken later (op 10 november in Heusden-Zolder) de Vastgoed Awards 22 uitreiken. Uit de 40 dossiers die werden ingediend door ondernemers, architecten en bouwheren, selecteerde de jury 3 genomineerden per categorie. Als daar zijn:

In het publiek vastgoed, dingen mee naar de hoofdprijs: School Richter in Genk (AG Real Estate, architekt-nburo), Kunstschool en studentenkamers PXL Hasselt (Xior, A2O Architecten) en Stedelijk Administratief Centrum in Beringen (THV The College /Democo-Willemen, Jaspers-Eyers Architects & UAU collectiv, Buro Landschap en Arcadis).

In het residentieel vastgoed gaat het tussen: Woonzorgproject Angelahof in Diepenbeek (Curon en Vercammen, A2O Architecten), Herkenrodekazerne-Refuga in Hasselt (Kolmont, Vestio, Abscis Architecten & UAU architecten, atelier KempeThill/Land) en de verbouwing van Generale Bank in Hasselt (Vivo 2 Development ism Building Group Jansen, Jaspers–Eyers Architects).

In het bedrijfsvastgoed, tot slot, maken nog kans: Terhills in Maasmechelen/Dilsen-Stokkem (LRM, Zeelenberg Architectuur, Tractebel Engineering, Studio LST, architectenbureau Luc Buelens, Architect Erik Craps, Creneau International), Verbouwing de Kolonie voor Arbeidskansen in As (Architectuur Depot) en Bedrijvenpark Lummen (Futurn Vestra, MaMu architects). Tot 10 november blijft het razendspannend...