kumpen_gebouw-300×201

Bouwbedrijf Kumpen wordt helemaal overgenomen

De Mechelse bouwgroep Willemen neemt de Hasseltse bouwgroep Kumpen helemaal over. Via Aswebo uit Drongen had Willemen al de helft van Kumpen in handen. Nu wordt de Limburgse bouwgroep helemaal uitgehuwelijkt. “We hadden geen opvolging,” zegt Paul Kumpen die samen met zijn broer Robert en neef Jan Kumpen het bedrijf overdraagt. Over de prijs zijn geen details bekendgemaakt.

kumpen_gebouw-300x201Daarmee komt één van de belangrijkste Limburgse bouwbedrijven met zo’n 330 medewerkers in 'vreemde' handen. Alhoewel, vreemden zijn het niet voor mekaar. Kumpen ging in 2002 al een strategische alliantie aan met wegenbouwer Aswebo in Drongen, waarbij Aswebo voor de helft eigenaar werd van Kumpen. Aswebo werd op zijn beurt in 2011 overgenomen door Willemen Groep, met hoofdkwartier in Mechelen. Met zo’n 2.600 medewerkers is Willemen de grootste familiale bouwgroep van ons land. Dat leidde al tot een nauwe samenwerking tussen Kumpen en Willemen.

“Dat het een familiaal bedrijf is, dat dezelfde waarden als wijzelf hoog in het vaandel draagt, is voor ons van kapitaal belang,” zegt Paul Kumpen. “Omdat wij binnen de familie geen opvolging hebben klaar staan, moesten wij vroeg of laat het bedrijf wel overlaten. Bij Willemen vinden wij dezelfde familiale sfeer terug. Willemen is beste keuze om de toekomst van ons bedrijf en zijn medewerkers veilig te stellen.”

Gedelegeerd bestuurder Johan Ceyssens, die als sinds 1997 algemeen directeur is van Kumpen, blijft aan het hoofd staan van het bedrijf en zal de integratie in de groep Willemen begeleiden. “Voor onze mensen verandert er niets,” verzekert Ceyssens.

De naam Kumpen en de vestigingen van het bedrijf blijven alvast behouden. Het bedrijf K-Boringen, gespecialiseerd in ondergrondse tunnels, en de vastgoedvennootschappen van Kumpen zijn niet in de transactie betrokken.

Ook bij Willemen zijn ze blij met de komst van Kumpen. De groep weet met deze overname zijn positie in Vlaanderen én Wallonië nog te versterken. Kumpen beschikt sinds twee jaar immers over een belangrijke regionale zetel in Fleurus (bij Charleroi). “Wij kennen de mensen van Kumpen al een tijdje,” zegt CEO Tom Willemen van de Mechelse bouwgroep. “Kumpen is een mooi bedrijf dat op vele vlakken complementair is met ons. De mensen van Kumpen zullen zich snel thuis voelen bij ons.”