Nieuws Limburg Bouwbedrijf Vandereyt failliet verklaard

Bouwbedrijf Vandereyt failliet verklaard

Bouwbedrijf Vandereyt failliet verklaard

Een maand nadat bescherming tegen schuldeisers werd aangevraagd, wordt vandaag (donderdag) het faillissement uitgesproken voor Bouw en Renovatie Vandereyt (BRV) uit Hasselt.

De zaakvoerder heeft de boeken neergelegd omdat de vooropgestelde reorganisatie niet tot de redding van het bedrijf kon leiden. Daarmee verdwijnt een monument in de Limburgse bouwwereld. Bouw en Renovatie Vandereyt (BRV) werd in 1936 in Zonhoven opgericht door Michel Vandereyt. Onder impuls van zijn zoon Raoul groeide de onderneming verder en werd verhuisd naar de Zavelvennestraat in Hasselt. Momenteel stond de derde generatie aan het hoofd, en daar zal het dus bij blijven.

Gezien de krapte op de arbeidsmarkt zal het voor de ervaren bouwvakkers van Vandereyt allicht geen probleem zijn om snel elders aan de slag te kunnen (moest dat intussen al niet gebeurd zijn.)

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.