Bouwbedrijven willen zich massaal profileren

Vandaag gaat in de Grenslandhallen van Hasselt de 29ste editie van Bouwinnovatie van start. Met 225 standhouders wordt een nieuw record bereikt. "Hiermee is elke vierkante centimeter verhuurd," zegt voorzitter Jean-Pierre Schroeders. "Het is duidelijk dat de bouwbedrijven een opleving van de conjunctuur verwachten en zij zich daarom graag willen tonen aan de bouwers en verbouwers."

De grootste Limburgse bouwbeurs blijft ambitieus, zeker nu er volgend jaar een jubileumeditie staat aan te komen. "We denken inderdaad nog aan uitbreiding, maar dat zou betekenen dat we de Ethias Arena erbij moeten nemen. Maar dat zijn toekomstplannen, laten we eerst maar een succes maken van deze editie."

Bouwinnovatie 2011 staat in het teken van het dak. "Het dak is al lang niet meer iets louter functioneels," zegt Geert Ramaekers, waarnemend directeur van Bouwunie Limburg. "Het is ook een bron van warmte, van isolatie en energie. Vandaar dat we het dak extra in de kijker zetten." Bezoekers kunnen een geïsoleerd dak winnen ter waarde van 6500 euro, alsook 6 isolatiecheques van 250 euro. Zowel voor professionals als particulieren zijn er infosessies.

Bouwinnovatie loopt 2 weekends van 28-31 januari en van 4-6 februari, meestal van 10-19u. Er zijn ook 2 nocturnes. Meer info vind je hier.