berlin turm

Bouwen aan je business doe je in… Berlijn

Inspiratie opdoen tijdens buitenlandse bedrijfsbezoeken én tegelijk je zakelijk netwerk uitbreiden door informele contacten te leggen? Dat is voor veel bedrijfsleiders een ideale formule om op een nuttige én aangename manier de groei van de onderneming te stimuleren. Werkgeversorganisaties, maar ook typische netwerkclubs, kiezen daarom steeds vaker voor de organisatie van socio-economische reizen die exclusief voor ondernemers zijn bestemd. Een mooi voorbeeld is de trip naar Berlijn die Net's Work volgende maand op de agenda heeft staan.

"Het aanbod voor ondernemers is de afgelopen jaren sterk uitgebreid", zegt Diedrik Moës, Managing Director van Net's Work in Hasselt. "Bedrijfsleiders moeten dus keuzes maken in hun agenda. En dan merk je dat traditionele infosessies en grote recepties aan populariteit inboeten. Meer persoonlijke events, waar ondernemers meer intensief en gericht kunnen netwerken, krijgen daarentegen méér belangstelling. Een originele locatie, de informele sfeer, de aanwezigheid van een beperkt aantal waardevolle contacten, en dat alles gekoppeld aan verfijnde catering en een drankje: dat zijn de ingrediënten die échte netwerkers vandaag overtuigen."

Het gaat dan over events als zakelijke speed-dates, bedrijfsbezoeken in kleine groepen, kookworkshops onder ondernemers, sportieve activiteiten, culturele bezoeken, enzovoort. Telkens met de bedoeling om vertegenwoordigers van bedrijven samen te brengen en de commerciële contacten te stimuleren. Past ook in dat kader: de ondernemersreizen. Organisaties als Unizo Limburg, VKW Limburg en Voka Limburg, en ook hun afdelingen en werkgroepen, zetten deze businesstrips steeds vaker op de kalender. Om evidente redenen.

"We merken inderdaad dat deze formules aanslaan, vooral omdat de combinatie tussen het nuttige en het aangename een welgekomen afwisseling betekent voor de drukke agenda's en stress waar ondernemers dagelijks mee kampen", aldus nog Diedrik Moës. "Zo organiseren we zelf volgende maand een businesstrip naar Berlijn, waar we zowel inspirerende voorbeelden van lokale ondernemingen zullen bezoeken, als tijdens andere activiteiten en maaltijden, de deelnemers met elkaar in contact brengen. Je merkt aan de zakelijke deals die achteraf worden gesloten dat er geen betere manier bestaat om het netwerk efficiënt uit te bouwen."

(Er zijn overigens nog enkele plaatsen beschikbaar voor de netwerkreis van Net's Work. Meer info over het programma en de mogelijkheid om in te schrijven vind je via deze link.)