Nieuws Limburg Brand verwoest magazijn Pami

Brand verwoest magazijn Pami

Brand verwoest magazijn Pami

Een felle brand heeft gisteren in Overpelt het magazijn van kantoormeubelbedrijf Pami verwoest. Een rookzuil torende boven het bedrijventerrein Nolimpark uit en was tot kilometers ver te zien. Omwonenden hoorden drie tot vier explosies, afkomstig van gasflessen die zich op het brandende dak bevonden. Omliggende vestigingen werden in een straal van 100 meter ontruimd. Rond half drie begonnen de vlammen uit het dak te slaan, al snel stond de helft van het hele dak in lichterlaaie. De brandweer van Lommel was snel ter plaatse en kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar het productiegedeelte. Daardoor kunnen 140 werknemers grotendeels aan de slag blijven. In het magazijn, met een oppervlakte van 5.000 m2, stonden kantoormeubelen opgestapeld, klaar om geleverd te worden. Ondertussen had achter het gebouw ook nog een grasveld vuur gevat, dus daar moesten we ook aan de slag”, zegt kapitein Ann Gadeyne van de Lommelse brandweer. “De scherven vlogen door de ontploffing tot ver in de omtrek, dus hebben we besloten de omliggende bedrijven in een straal van 100 meter te ontruimen. Het ging om een honderdtal werknemers.” Een omstander zag hoe rond half drie de rook op het dak bij Pami overging in een vuurzee. “Ik zat in onze bedrijfskantine, op misschien 50 meter van het bedrijf. Nadien volgde een hevige knal waarop stukken van een gasfles meters ver vlogen.” Bij de overbuur, Staalbouw Overpelt, vloog een fragment door de wand. De zaakvoerders van Pami, de broers Lode en Hendrik Essers, zijn erg aangeslagen. “In de eerste plaats zijn we enorm opgelucht dat er geen gewonden zijn, dat was mijn eerste zorg”, stelt Lode Essers. Het gebouw, de vele afgewerkte meubelen, brandschade, rook- en waterschade… dat loopt vlug op tot een paar 100.000 euro. We gaan kijken hoe we onze bestellingen kunnen herorganiseren, en we rekenen natuurlijk op begrip van onze klanten.” Het was gisteren toevallig de eerste dag van Patrick Van Baelen als waarnemend burgemeester van Overpelt.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Pelt, Westerlo
Pelt

Niels Lagrange gaat bistro runnen

Racepiloot Niels Lagrange staat voor een stevige carrièrewending. Samen met zijn vriendin Romy investeert hij in een pop-up bistro, waarin… Lees meer