Thierry Vandereycken van EME en Kurt Colin van Breemes kopie

Breemes broedt op uitbreiding

Het Zonhovense familiebedrijf Itsme Breemes, verdeler van elektrotechnische componenten, heeft een deel van de klantenportefeuille overgenomen van Electro Mechanic Equipment (EME). Het gaat meer concreet om onderdelen voor industriƫle automatisatiesystemen en aandrijftechnologieƫn van wereldmerk Siemens. Een belangrijke stap voor Breemes, dat zo zijn aanbod en service gevoelig kan verbreden.

Breemes, dat behoort tot de internationale groep Itsme, is een toonaangevende technische distributeur met een focus op industriële automatisering en elektrotechniek. Met een breed scala aan producten, diensten en oplossingen ondersteunen ze klanten bij het optimaliseren van hun technische processen. Het bedrijf is ambitieus en steeds op zoek naar uitbreiding van het klantenbestand. Dat zal (onder meer) gebeuren vanaf 1 februari, als Itsme Breemes een gedeelte van de distributie en klantenportfolio overneemt van EME uit Glabbeek (nabij Tienen). De Limburgers gaan de verdeling van de Siemens automatiseringstoepassingen voor hun rekening nemen.

Het team in Zonhoven engageert zich om de overgenomen klanten met dezelfde toewijding te bedienen als EME van Thierry Vandereycken dat altijd heeft gedaan. "We bieden hen bovendien toegang tot ons breed gamma van andere producten, zodat ze kunnen kiezen voor één, naadloos geïntegreerde oplossing", zegt Kurt Colin, CEO van Itsme Breemes. "We zijn ervan overtuigd dat differentiatie en specialisatie meer en meer het verschil zullen maken in een snel veranderende wereld, waar digitalisatie en techniek centraal staan.”