Nieuws Limburg Breese tankwagens voor vervoer van chocolade

Breese tankwagens voor vervoer van chocolade

Breese tankwagens voor vervoer van chocolade

LAG Trailers uit Bree leverde zopas een tiental tankwagens af aan Sitra, een transporteur uit Ieper met specialisatie in de voedingsindustrie. De wagens die voor Sitra werden gebouwd, dienen om vloeibare chocolade te vervoeren. Een verwarmde pompinstallatie en verwarmde leidingen voor het lossen, moeten vermijden dat de chocolade tijdens het transport gaat stollen. De tanks van 30.000 liter zijn onderverdeeld in 4 compartimenten om de fragiele chocolade beter te vervoeren.

Tankwagen SitraHet is trouwens niet de eerste keer dat LAG Trailers voor Sitra werkt. In de afgelopen 5 jaar bestelde het West-Vlaamse bedrijf al 17 roestvrijstalen tankwagens en maar liefst 61 bulkwagens.

Er is trouwens nog meer nieuws van LAG Trailers, want zopas raakte bekend dat er een productielijn wordt afgeschaft. Aan deze installaties werken 40 mensen, maar die zouden elders in het bedrijf ingeschakeld worden.

De producent van trailers voor de transportsector LAG gaat een productielijn schrappen. Met het schrappen van de zogenoemde ‘Chinese lijn’ zouden geen banen in het gedrang komen. Volgens vakbondssecretaris Bob Van Laecke (ACV) gaat het om een tijdelijke lijn, waarvan de Chinese aandeelhouder gebruik maakt vooraleer de productie definitief naar een Duitse fabriek verhuist.

GC/KMe

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.