Nieuws Limburg Brikkenbakker wint Klimaatprijs

Brikkenbakker wint Klimaatprijs

(Foto: Tom Palmaers)

Brikkenbakker wint Klimaatprijs

De Klimaataward van Het Belang van Limburg en Made in Limburg gaat dit jaar naar de Limburgse producent van bakstenen Vandersanden. Het familiebedrijf wordt daarmee beloond voor ruim 15 jaar aan inspanningen op het gebied van duurzaamheid.

De Limburgse Klimaataward wordt uitgereikt in het kader van de jaarlijkse verkiezing van de Limburgse Ondernemer van het Jaar. Voorwaarde is dat de winnaar in kwestie een uitzonderlijk parcours op vlak van duurzaamheid heeft afgelegd. Na het studie- en adviesbureau Encon vorig jaar, gaat de prijs deze keer naar Vandersanden Steenfabrieken uit Bilzen. Waarom?

Daar zijn vele redenen voor. Zo zet Vandersanden al ruim vijftien jaar in op hernieuwbare energie, met warmtekrachtkoppeling, zonnepanelen en windenergie met een eigen windturbine. Bovendien verkleint Vandersanden zijn CO2-voetafdruk door op zoek te gaan naar innovatieve producten die minder CO2-uitstoten, zoals steenstrips en smalle bakstenen. Daarnaast bouwt het Bilzerse bedrijf momenteel een fabriek voor de productie van CO2-negatieve gevelstenen die worden geproduceerd met reststromen van de staalindustrie. En tot slot ontplooit Vandersanden tal van initiatieven op het vlak van het voorkomen van afval.

“Samen met onze partners hebben we ons geëngageerd om tegen het jaar 2050 volledig CO2-neutraal te zijn”, aldus CEO Rudi Peeters. “Met die belofte, die ook door onze partners is ondertekend, verbinden we ons aan een verdere verduurzaming van onze processen, producten, productiemethoden en fabrieken.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.