Nieuws Limburg Britten nemen Limburgs technologiebedrijf over

Britten nemen Limburgs technologiebedrijf over

Britten nemen Limburgs technologiebedrijf over

Limburg is opnieuw een technologische parel armer. Het snelgroeiende bedrijf NrgFin, dat onder meer energieleveranciers helpt bij het inschatten van het verbruik bij hun klanten, is verkocht aan het Britse softwarehuis Ensek.

NrgFin is gevestigd in Beringen (vroeger in Herk-de-Stad). De specialiteit is het filteren van big data tot nuttige, toepasbare informatie. Zo krijgen klanten rapporten aangereikt om op vlak van financiën, marketing, hr en andere domeinen, hun strategie te baseren. Een niche waarin NrgFin sterk staat, is de analyse van klantengegevens van energieleveranciers. Op basis van big data krijgen de Luminussen van deze wereld informatie om het energieverbruik bij klanten, en dus ook de benodigde inkoop en productie van energie, juister in te schatten.

Interessante technologie, vindt ook Deloitte. Zo werd NrgFin recent nog gerangschikt in de top 10 van de 50 snelstgroeiende technologiebedrijven van het land. Het bedrijf kwam zo op de radar van buitenlandse geïnteresseerden, wat nu heeft geleid tot de overname door het Britse Ensek. Daarbij wordt NrgFin omgedoopt tot Ensek Benelux. De verovering van de Nederlandse markt is de volgende stap die de overnemers voor de Limburgse onderneming op de agenda hebben gezet. Corona of niet.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Hasselt
Hasselt

Nieuw: auto laden aan rijhuis

Dankzij een Limburgse innovatie kunnen ook bewoners van een rijwoning straks hun elektrische auto opladen. “En dat zonder hinderlijke kabel… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.