Broers Menten strikken DPD voor elektrisch raamcontract

Volumex, het familiebedrijf van Martijn en Tristan Menten, is een partnership aangegaan met het internationale koerierbedrijf DPD. Via Elite Group, een geprefereerde onderaannemer van DPD, wordt de vloot vergroend met elektrische bestelwagens, die geleased worden bij Volumex. Een groot en belangrijk contract voor de Hoeseltse voertuigenleverancier.

Elite Group is actief in de koeriersector en dienstverlening voor hotels. Daarin zijn ze een belangrijke onderaannemer van pakjesbezorger DPD. Als eerste bedrijf van dat clubje, zet Elite Group nu in op elektrische bestelwagens om de pakjes te leveren. Bij Volumex, gespecialiseerd in de leasing van bestel- en vrachtwagens, werd een eerste vloot van 6 elektrische Maxus-busjes voor hen klaargezet. In september volgen er nog 10. De start van een veel groter plan, want DPD wil tegen 2025 volledig emissievrij leveren in 350 grootsteden, goed voor 7.000 volledig elektrische bestelwagens.

Martijn Menten, CEO van Volumex, is blij met het order: “Ik ben verheugd dat Elite Group en DPD op ons voorstel zijn ingegaan. We hebben ons gespecialiseerd in de vergroening van bestelwagenvloten via leasingcontracten, en kunnen zo een aanbod doen waarbij de TCO van de elektrische bestelwagens in de buurt komt van de dieselversie. Een belangrijk stap naar emissievrij transport, waar we graag ons steentje aan bijdragen.”