hal cornelissen

Brouwer breidt uit in Bree

Hoewel het sluiten van de horeca voor een bittere afdronk zorgt voor Brouwerij Cornelissen, heeft het bedrijf toch beslist om te investeren. Op de site in Opitter zijn de werken aangevat voor een nagelnieuwe productiehal, waarin zowel flessen als vaten zullen afgevuld worden.

Eigenaar en CEO Jef Cornelissen legt uit: “De afgelopen jaren heeft onze brouwerij véél wijzigingen gekend, zoals investeringen in de nieuwe branding van bestaande merken, het brouwen en introduceren van vernieuwende bieren, het opstarten van een uitgebreid nationaal en internationaal salesteam, enzovoort. Maar de meest opvallende en ingrijpende ontwikkeling is nu wel dat de brouwerij is gaan investeren in de uitbouw van de bestaande productiehallen op de originele site van onze brouwerij in het mooie Opitter. Deze grote constructiewerken werden vorige maand aangevat en verlopen perfect volgens planning. Normaal gezien kan de interne verhuizing gebeuren in de maand mei.”

“In deze nieuwe productiehal zal onze nieuwe afvullijn voor flessen worden geïnstalleerd, en ook de lijn voor vaten vindt hier haar plaats. Het doel van deze investering is om onze bieren van nog betere kwaliteit en service tot bij onze klanten te krijgen in Limburg, doorheen België, maar ook wereldwijd.”

Het nieuwe gebouw biedt tevens extra ruimte voor opslag. “Door de stijgende verkoop van onze bieren begon die behoefte aan extra magazijn absoluut nodig te worden”, aldus nog Jef Cornelissen. Als aannemer van de werken werd gekozen voor Plus Construct uit Bree. “We zijn een échte originele Limburgse familiebrouwerij, en verkiezen dan ook om lokaal te blijven samenwerken met andere bedrijven uit onze eigen stad Bree”, besluit de CEO.