brewminetap

Brouwerij met 20 craftbieren klaar in voorjaar

In 2022 opent in het centrum van Hasselt de allereerste Brewmine TAP. Deze unieke stadsbrouwerij moet de 'place to be' worden voor bierfans, die zullen kunnen kiezen uit 20 tapkranen met craftbieren. Om het project te steunen en er nog iets aan te verdienen, organiseert initiatiefnemer Brouwland (Beringen) een crowdlending-campagne.

Het is al sinds 1965 geleden dat er nog bier vloeide in een stadsbrouwerij in Hasselt-centrum. Met Brewmine TAP wil Brouwland daar verandering in brengen. Vlakbij de Zuivelmarkt wordt een pand ingericht met een professionele brouwinstallatie, vergezeld van een degustatieruimte, zeg maar een heuse brasserie, en een shop. Via een hervulbaar vat kunnen klanten hun favoriete bier meenemen naar huis of naar een feestje.

Om zoveel mogelijk liefhebbers bij het project te betrekken, zet Brouwland een crowdlending-campagne op. Nog tot 17 januari kan er geïnvesteerd worden in Brewmine TAP. Er wordt een brutorendement van 4 tot 6% vooropgesteld.

Voor de concrete realisatie van het project hebben Bart en Thomas Balis, eigenaars van Brouwland de handen in elkaar geslagen met 'oude getrouwen' uit de Brouwland-familie: Joey Andries, Hans Theunissen en Hilaire Spreuwers. Zij vormen samen het team dat het concept van Brewmine TAP tot een succes moet maken.