Brewmine

Brouwers blenden: Genk geeft voorzet aan Hasselt

Terwijl de inrichtingswerken van de nieuwe stadsbrouwerij Brewmine TAP volop bezig zijn, worden intussen de eerste bieren gebrouwen. Niet in Hasselt, maar bij de buren in Genk, waar Joris Mentens van Brauw zijn installatie en gistingsvaten ter beschikking stelt van de Hasseltse collega Hilaire Spreuwers om alvast 5 bieren te brouwen die bij opening op de kranen zullen zitten.

Zoals bekend opent deze zomer Brewmine TAP in de Raamstraat in Hasselt. Het zal geleden zijn van 1965 dat er zich nog een brouwerij bevond in de binnenstad. Consumenten zullen er niet alleen kunnen proeven van de 20 tapkranen die worden aangesloten, maar ook zelf hun bieren kunnen maken.

Om bij de start al enkele unieke bieren aan het publiek te kunnen presenteren, is brouwmeester Hilaire Spreuwers volop aan het experimenteren. Hij is hiervoor in Genk beland bij Joris Mentens van stadsbrouwerij Brauw. In die installaties zijn de eerste 5 samenstellingen voor Brewmine TAP intussen gefabriceerd. "We zijn enorm dankbaar over de samenwerking met Joris", zegt Thomas Balis, Business Unit Manager van Brouwland, het bedrijf achter het Hasseltse initiatief. "De co-creatie en samenwerking tussen liefhebbers: dat is wat we nastreven. Samen de bierwereld mooi maken. Dat zal ook meteen blijken bij de opening, want de 15 andere kranen zullen worden gevuld met de beste brouwsels van bevriende brouwerijen, bierfirma’s en wijnmakers. Dat er een sterk Limburgs kantje aan zal zitten, daar kan je van op aan!"

Intussen werden de ketels van de nieuwe Hasseltse brouwerij op spectaculaire wijze in het gebouw gehesen. TV Limburg was erbij en maakte deze reportage: