Christoph Neut-

Broux en LRM stappen in geesteskind Kestens

Group MC, het investeringsvehikel van Willem Broux en Caroline Maesen, koopt samen met investeringsmaatschappij LRM de Amerikaanse aandeelhouders van Sparkcentral uit. Het bedrijf dat destijds werd opgericht door de Limburgse ondernemer Davy Kestens, zal de expansie verderzetten vanuit de Europese hoofdzetel op de Corda Campus.

Sparkcentral is een bedrijf waarmee de klantendiensten van grote ondernemingen hun sociale media en andere digitale communicatie op één platform kunnen beheren. Davy Kestens trok al in de beginfase met zijn idee naar de VS, waar de start-up uitgroeide tot een gevestigde waarde. Nadien werd ook op de Corda Campus een vestiging opgeopend om de activiteiten in de EMEA-regio aan te sturen. Om die tak te leiden werd Christoph Neut aangetrokken, de voormalige topman van Cegeka (foto). Die wordt nu CEO van Sparkcentral, zo hebben de nieuwe aandeelhouders beslist.

Voor het uitkopen van de Amerikaanse investeerders Split Rock Partners en Jackson Square Ventures leggen Group MC en LRM samen 2,5 miljoen euro op tafel. Ook het management doet mee. Het team van zowat 30 medewerkers zal deels vanuit de VS blijven opereren, maar voortaan vooral (met 23 collega's) op de Corda Campus actief zijn.

"Wij geloven sterk in de toekomst van Sparkcentral, weliswaar met een sterke focus vanuit Europa", zegt Willem Broux van Group MC. "Het is een beloftevol groeibedrijf met een state-of-the-art product en platform.” Tom Vanham, CEO van LRM, vult aan: “In het verleden werd steeds weloverwogen geïnvesteerd in het bedrijf om de groei en de productontwikkeling te waarborgen. Ook deze transactie gebeurt vanuit een vernieuwd geloof in de technologie en het nieuwe managementteam van Sparkcentral."

De nieuwe CEO Christoph Neut krijgt het slotwoord: "In de eerste plaats wil ik de investeerders LRM en Group MC bedanken voor het vertrouwen die ze schenken aan het volledige Sparkcentral-team. We mogen zeker fier zijn dat het deze keer niet de Amerikanen zijn die de Belgen uitkopen. We zijn er klaar voor om in de komende jaren versneld te groeien in een markt die nu pas echt zal doorbreken. Ik kijk er naar uit."