Sandra, Pieter-Jan en Robin kopie

Bruninx blijft, Loyens leidt Encon

Encon, het gekende adviesbureau voor energie en milieukwesties, heeft in de persoon van Pieter-Jan Loyens een nieuwe Managing Director aangesteld. Mede-oprichter en aandeelhouder Robin Bruninx blijft bestuursvoorzitter en gaat zich meer bezighouden met strategische dossiers.

Encon ondersteunt al 22 jaar bedrijven in hun groei naar meer duurzaamheid. In hun begindagen, destijds vanuit een appartementsgebouw in Wiemesmeer, waren ze een echte pionier op de markt. Vandaag gevestigd in een state-of-the-art kantorencomplex in Bilzen, dat op Europees niveau een ware toonzaal qua duurzaamheidstechnieken mag genoemd worden, bestaat Encon uit een team van meer dan 120 medewerkers. Een straf traject!

Om de volgende fase in het groeiproces vorm te geven, neemt mede-oprichter Robin Bruninx een nieuwe rol aan. Hij blijft weliswaar een strategische spilfiguur in Encon, waar hij zich gaat focussen op innovatie, digitale transformatie en de bewustwording omtrent duurzaamheid. Hij blijft ook voorzitter van de raad van bestuur, het orgaan waar ook medevennoot (en echtgenote) Sandra Deraeve en partner Hasco Invest in zetelen.

De beslissing houdt in dat Pieter-Jan Loyens, tot voor kort Sales & Marketing Director van Encon, opschuift naar de functie van Managing Director. Hij krijgt dus de taak om de operationele leiding in handen te nemen. Hij is klaar om de uitdaging aan te gaan: "Steeds meer bedrijven zien de toegevoegde waarde om duurzaamheid te integreren in hun beleid en wensen dit vanuit de kern aan te pakken", zegt Pieter-Jan Loyens. "Encon ondersteunt hen in die zoektocht naar de juiste balans tussen E (ecologie), S (sociaal) en G (governance), en helpt vervolgens die inspanningen te valoriseren in hun duurzaamheidscommunicatie."

Robin Bruninx heeft zijn nieuwe stuurman de doelstellingen duidelijk gemaakt. "Onze ambitie voor 2024 tot 2028 gaat verder dan een hogere bedrijfsgroei. Het gaat niet alleen om de operationele cijfers, maar ook de positieve impact die we hebben op de wereld om ons heen. Onze groei maakt deel uit van een bredere visie op duurzaamheid en maatschappelijk welzijn voor bedrijven en hun medewerkers. Pieter-Jan draagt het Encon-DNA in zich en heeft een grote kennis verworven van onze organisatie, onze klanten en de markt. Bovendien heeft hij bewezen een uitzonderlijke leider te zijn met geweldige ideeën en een passie voor duurzaamheid. Ik ben ervan overtuigd dat onder zijn leiding Encon zal blijven bloeien en baanbrekende oplossingen zal blijven bieden in de wereld van duurzaamheidsadvies.”