Nieuws Limburg Bruno stopt 3,5 miljoen in 2 nieuwe vestigingen

Bruno stopt 3,5 miljoen in 2 nieuwe vestigingen

Bruno stopt 3,5 miljoen in 2 nieuwe vestigingen

Group Bruno, het familiale netwerk van tankstations en Foodcorners, heeft afgelopen weekend 2 nieuwe vestigingen geopend. In Kortessem werd een servicestation ter waarde van 3 miljoen ingehuldigd, terwijl in het station van Brugge een Bruno Foodcorner het levenslicht zag.

“Bruno Kortessem begon in 2004 en is één van de oudste locaties van Group Bruno in Limburg”, zegt Luca Bruno, die samen met zijn broer Noë en vader Angelo het bedrijf leidt. “Het huidige station ging in juli vorig jaar helemaal tegen de vlakte en ook het aanpalende huis werd afgebroken. Er werd een gloednieuw Bruno Service Station gebouwd op het perceel van ca. 39 are, met een Foodcorner, 4 multiproductpompen, 1 lpg-pomp, 1 AdBlue-pomp, en oplaadpalen voor fietsen en elektrische wagens. Het carwashgedeelte is voorzien van een roll-over en 3 carwashboxen.”

De nieuwe Bruno Foodcorner heeft een totale oppervlakte van 570 m² en voorzien van een roterende pizzaoven die 200 pizza’s per uur bakt. Het gaat om een totale investering door Group Bruno van net geen 3 miljoen euro. Er zullen in totaal 17 voltijdse medewerkers aan de slag kunnen waaronder ook jobstudenten en flexi-jobs.

Voor de reizigers
De nieuwe Bruno Foodcorner in het NMBS-treinstation van Brugge is de tweede vestiging van de groep buiten Limburg. “Hiermee zetten we onze expansie verder”, zegt Luca Bruno “De aanzet hiervoor werd gegeven in juni 2020. Toen openden we een eerste Bruno Foodcorner in het treinstation van Genk. In oktober 2021 ging de vestiging open in het NMBS-station van Sint-Niklaas. Het gaat om kleinere Foodcorners dan onze 21 andere, maar wel met alle basisproducten zoals Vergnano-koffie, snacks, dranken, broodjes en natuurlijk onze trots: de Italiaanse, vers gemaakte pizza’s, gebakken in een authentieke roterende pizzaoven.” Deze nieuwe vestiging heeft een oppervlakte van 155 m2. Het gaat om een investering van 550.000 euro. Er kunnen 15 mensen aan de slag, zowel vast personeel als studenten en flexi-jobs.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.