Nieuws Limburg Budé en Depot leveren luxe voor vips van de Village

Budé en Depot leveren luxe voor vips van de Village

Budé en Depot leveren luxe voor vips van de Village

Een bijzonder tuinpaviljoen, The Apartment genoemd, siert sinds kort Maasmechelen Village. De architecten van Depot (Maasmechelen) ontwierpen er op basis van 4 containers gebouwd door Budé (Dilsen-Stokkem) een exclusieve VIP-lounge waar shoppers zich in de watten kunnen laten leggen.

Het Maasmechelse ontwerpbureau Depot is in Maasmechelen Village niet aan zijn proefstuk toe. Sinds enkele jaren coördineert het bureau via een raamcontract alle verbouwingen en uitbreidingen in het merkendorp. Het meest recente wapenfeit is The Apartment, een luxueuze VIP-lounge en personal shopping space, waar shoppers een exclusieve winkelervaring kunnen beleven, wordt het plaatselijke paradepaardje. “Shoppers – van een vriendengroep tot een bedrijf – kunnen deze ruimte afhuren en zich in de watten laten leggen door een personal shopper”, vertelt Ben Luykx, Retail Development Director bij Maasmechelen Village. “Ze kunnen er van een drankje nippen terwijl ze de hipste outfits aangemeten krijgen.”

The Apartment is strategisch geplaatst in een privétuin van de shoppingstad, waardoor het geheel een paviljoensfeer uitstraalt. Naast een ontvangstzone met salon voor het aperitief, krijgt het glazen volume een privatief karakter via een gang waaraan drie private paskamers met terras aan zijn verbonden. Deze zijn afzonderlijk te huren, maar kunnen net zo goed als één geheel worden afgehuurd voor het organiseren van businessevents waarbij de luxueus ingerichte tuin – een ontwerp van landschapsarchitect Daniel Ost – kan ingezet worden als private buitenruimte.

Het geheel is opgebouwd uit vier met elkaar verbonden modulaire units, vervaardigd door Budé Containerbouw. Met een koppelstuk zijn ze aan een bestaand gebouw vastgemaakt. “Hét uitgangspunt bij de creatie van de VIP-lounge was luxe”, aldus Dieter Van Loon, architect bij Depot. “Zowel binnen als buiten mocht de uitbreiding er niet uitzien als een container. We zijn dan ook op zoek gegaan naar een gevelafwerking die zijn plek verdient in de high-end winkelstraat. Op de gevel is een organische lamellenstructuur aangebracht waarlangs klimplanten hun weg naar boven banen. Op die manier verzachten ze het gebouw en gaat het mooi op in de omgeving. De lounge vormt als het ware een tuinmuur (foto), die bijdraagt tot het spel van zien en gezien worden. Een echte winkelervaring dus.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.